UA / RU
Підтримати ZN.ua

Антикорупційні органи проситимуть Німеччину про екстрадицію Онищенка в Україну - ЗМІ

Є інформація, що нардеп-утікач перебуває наразі там.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро України розпочали перемовини з Німеччиною щодо видачі нардепа-втікача Олександра Онищенка. У правоохоронців є інформація, що наразі політик перебуває там, повідомляє INSIDER з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Наразі вже направлений відповідний запит Іспанії, і у відомстві очікують на позитивне рішення країни.

15 січня Апеляційний суд визнав законним клопотання НАБУ про екстрадицію Онищенка,скасувавши, таким чином, рішення Солом'янського суду Києва.

Перед цим іспанський суд зобов'язав Онищенка щомісяця з'являтися на засідання, де розглядається питання про його екстрадицію до України.

Нагадаємо, розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", почалося в грудні 2015 року.

За версією слідства, у період з січня 2013 року по червень 2016-го члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу у розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого "Укргазвидобуванню" завдано збитків у сумі понад 740 млн гривень.

Слідство встановило причетність до участі у "газовій схемі" 29 осіб. Зараз семеро осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, знаходяться у розшуку, 12 обвинувальних актів щодо 18 осіб скеровані до суду, з них стосовно семи осіб набув чинності обвинувальний вирок.