UA / RU
Підтримати ZN.ua

Amnesty International буде допомагати МВС розслідувати воєнні злочини РФ

Експерти організації вже співпрацюють з органами місцевої влади та Кабміном у розслідуванні воєнних злочинів РФ.

Між Міністерством внутрішніх справ України та міжнародною правозахисною організацією Amnesty International офіційно розпочата співпраця для більш ефективної фіксації наслідків воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених російськими окупантами. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«З першого дня війни органи МВС України працюють у посиленому режимі й максимально залучені як до оборони нашої країни, так і до фіксації наслідків воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених російськими окупантами. У цій роботі для українських правоохоронців дуже важливою є експертна підтримка партнерів, адже зараз усе робиться за для однієї спільної мети — задокументувати та верифікувати очевидні та жахливі порушення прав людини», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Окупанти знову збираються використати цивільних як живий щит

Генеральна секретарка міжнародної організації Агнес Каламард висловила солідарність з українцями і зазначила, експерти Amnesty International співпрацюють з органами місцевої влади та Кабміном у розслідуванні воєнних злочинів Росії.

За її словами, організація має жорстку позицію щодо тих країн, які не готові висловити рішучий протест діям РФ та вважають, що нейтралітет у питанні війни проти України доречний.