UA / RU
Підтримати ZN.ua

Американські бомбардувальники B-52 у супроводі винищувачів ЗСУ пролетіли над Україною

Українські пілоти зустріли літаки ВПС США на польському кордоні, супроводили їх до до узбережжя Азовського моря і назад.

Американські стратегічні бомбардувальники Boeing B-52 ВПС США вперше увійшли в повітряний простір України. Їх супроводжували винищувачі Су-27 і МіГ-29 бригад тактичної авіації Повітряних сил Збройних сил України, повідомляє Міністерство оборони України.

Вранці 4 вересня B-52 вилетіли з авіабази Фейрфорд у Великій Британії, пролетіли над територією Європи, де їх супроводжували винищувачі країн НАТО і партнерів Альянсу.

Українські винищувачі зустріли американські бомбардувальники на польському кордоні і супроводили їх через територію України до узбережжя Азовського моря і назад.

«Патрулювання носить плановий характер для досягнення взаємосумісніцтва країн НАТО і партнерів. Ймовірно, що така співпраця в сфері колективної безпеки продовжиться і надалі», - відзначили в Міноборони.

Читайте також: Зеленський довірив інтеграцію України в НАТО підозрюваному у справі "плівок Вовка"

Детальніше про те, яка наступна «станція» буде після приєднання України до програми НАТО «Партнерство посилених можливостей», читайте в статті Олени Гетьманчук «Євроатлантичний трек» для ZN.UA.