UA / RU
Підтримати ZN.ua

Альфано і Клімкін вказали на необхідність двостороннього розслідування справи нацгвардійця Марківа

Результати розслідування можуть вплинути на думку українців та італійців, зазначив міністр закордонних справ Італії.

Міністр закордонних справ Італії Анджеліно Альфано впевнений в тому, що буде створена двостороння слідча група з розслідування справи українського військовослужбовця Віталія Марківа, про що він і заявив на прес-конференції з главою МЗС Павлом Клімкіним у Києві.

"Я думаю, що в інтересах усіх шукати правду, і я повністю впевнений, що судові органи Італії приймуть Україну до розслідування і це буде двосторонній розгляд справи. І буде група слідчих з обох країн", - сказав Альфано.

За його словами, італійці пильно стежать за справою про вбивство журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО.

"Ми розуміємо, що результати розслідування можуть вплинути на думку двох народів", - зазначив італійський міністр.

Своєю чергою Клімкін також закликав створити двосторонню слідчу групу.

"Ми вважаємо, і ми до цього готові, що це розслідування має здійснюватися спільно... Ми розуміємо всю ситуацію і як все відбувалося. І ми готові і надаємо всі необхідні дані й докази", - поінформував він.

Глава МЗС також висловив переконання, що невинність українця буде доведено.

Нагадаємо, що 30 червня 2017 року поліція Італії затримала у Болоньї громадянина України, заступника командира взводу першого батальйону оперативного призначення НГУ імені Кульчицького старшого сержанта Віталія Марківа, який має італійське підданство.

Його підозрюють у причетності до вбивства італійського журналіста Андреа Рокеллі в зоні АТО в 2014 році. Свідчення проти батальйону ім. Кульчицького дав французький журналіст.

У травні 2014 року італійський журналіст Андреа Рокеллі та його перекладач Андрій Миронов загинули внаслідок мінометного обстрілу під Слов'янськом.

Генеральна прокуратура України розслідує факт загибелі іноземних журналістів у Донбасі як наслідок артилерійського обстрілу з боку російсько-окупаційних військ.