UA / RU
Підтримати ZN.ua

Алессандро Сафіна скасував концерти в окупованому Криму

Сафіна назвав себе "прихильником загального добра і миру", а також "артистом, далеким від будь-якого політичного впливу". Але концерти в Криму скасував.

Алессандро Сафіна скасував два концерти в окупованому Криму. Про це італійський співак написав на своїй офіційній сторінці в Facebook.

"Я, Алессандро Сафіна, вважаю своїм обов'язком зробити цю заяву у відповідь на серію статей, опублікованих в останні дні в багатьох газетах, щодо моїх концертів, запланованих в Криму і Україні найближчим часом", - написав він.

За його словами, з 2011 року він щорічно давав кілька концертів в Україні протягом березня, в т.ч. і в Криму. "Проте останнім часом українська влада ввела певні обмеження, згідно з якими той, хто в'їжджає в регіон Криму, вважатиметься небажаної особою в Україні", - повідомив він.

Далі Сафіна виклав історію переговорів з кримським промоутером, який організовував концерти в Севастополі і Сімферополі.

"Внаслідок нераціональної і егоїстичної поведінки цієї людини, яка спробувала мене скомпрометувати, використовуючи дезінформацію і скандал з метою надати цьому факту політичне забарвлення, я вирішив перервати з ним всякі відносини і остаточно скасувати ці два концерти", - повідомив він.

"Я впевнений, що ні в кого немає ніяких сумнівів в тому, що я завжди був артистом, далеким від будь-якого політичного впливу, поважає почуття інших людей, який завжди був прихильником загального добра і миру", - повідомив Сафіна.

Раніше на цьому тижні міністр культури В'ячеслав Кириленко повідомив, що італійському співакові Алессандро Сафіна заборонять в'їзд в Україну, якщо він проведе концерти в окупованому Криму.

Нагадаємо, що лідер партії "Батьківщини" Юлія Тимошенко раніше говорила, що слухає Алессандро Сафіна під час ранкових пробіжок. У травні 2011 року вона навіть не прийшла на телевізійний ефір, оскільки була на концерті улюбленого співака. "Вчора була на концерті Алессандро Сафіна. Нереально красивий голос!!! Всім раджу його послухати", - повідомила вона 26 травня 2011 року.