UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аласанія чекає санкцій проти України за російську співачку Самойлову

СБУ виконала вимоги закону, заборонивши Самойловій приїжджати в Україну. Аласанія туманно і незрозуміло повідомив про санкції.

Голова правління ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія України" (НОТУ) Зураб Аласанія повідомив про підготовлювані санкції за заборону російської співачці Юлії Самойлової приїжджати в Україну.

"Ранок почався з не дуже приємних новин для UA:PBC (National Public Broadcasting Company of Ukraine, Національна суспільна телерадіокомпанія України).Схоже, на нас таки чекають санкції за "незабезпечення участі в Евробаченні 2017 учасниці від РФ Юлії Самойлової". І в мене є великий сумнів, що держава в обличчі СБУ захоче розділити з UA:PBC цю колізію", - написав Аласанія на своїй сторінці в Facebook.

На його думку, санкції мають на меті "придушити в колисці ледь народженого Суспільного мовника України".

Нагадаємо, що Кремль хотів відправити на Євробачення-2017 в Київ співачку Юлію Самойлову, яка з дитинства має першу групу інвалідності і пересувається на інвалідному візку. Відомо, що Самойлова виступала в Криму після його окупації російською армією, за що СБУ заборонила їй в'їзд в Україну на три роки.

Нагадаємо, що в травні 2017 року в Києві пройшов конкурс Євробачення. За даними опитування компанії GfK Ukraine, абсолютна більшість гостей Євробачення (92%) хотіли б знову повернутися в Україну. Більше половини опитаних (54%) заявили, що Україна стане членом ЄС вже в наступні п'ять років. Такої думки дотримуються в однаковій мірі як представники самих країн ЄС (53%), так і ті, хто не належить до