UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти в центрі столиці проводять "Марш за Київ"

У активістів п'ять вимог до місцевої влади.

© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ
© Укрінформ

У центрі столиці, для залучення уваги до проблем міста, проходить акція "Марш за Київ".

Про хід акції повідомляє "Укрінформ".

Станом на 14:20 на площі Конституції, біля Верховної Ради, зібралося кілька тисяч осіб.

Протестувальники тримають в руках плакати: "Вимагаємо місто для життя", "Не руйнуй - реставруй", "Архітектура модернізму - наша спадщина", "Збережи природні береги Дніпра", "Кличко, зупини вирубку дерев", "Вимагаємо чисте повітря і воду".

Фото: ZN.UA

Фото: ZN.UA

Після мітингу біля будівлі ВР активісти підуть до Офісу президента, а далі до будівлі Київської міської державної адміністрації, де також відбудеться демонстрація.

Фото: ZN.UA

Фото: ZN.UA

У протестувальників п'ять головних вимог:

"У Києві головними повинні бути інтереси суспільства, а не інвесторів, які заробляють на перетворенні Києва в бетонне гетто; столітні дерева не вирубують, а історичні будинки не зносять. Кожен киянин повинен безпечно, гідно і безперешкодно пересуватися", - заявляють організатори.

Читайте також: Кабмін надасть громадам субвенцію, що тарифи на опалення не росли - Шмигаль

Свою участь у "Марші за Київ" підтвердили понад 40 міських неполітичних ініціатив.

Нагадаємо, раніше міський голова Києва Віталій Кличко звільнив керівника комунального об'єднання "Інститут Генплану Києва" Сергія Броневицького через затягування подачі проекту Генплану на обговорення громадськості та розгляд Київрадою.

За словами мера, зараз фахівці завершують актуалізацію проєкту Генплану.

Міністерство культури вже погодило розділ про збереження та охорону історико-культурної спадщини. Матеріали проєкту також направлені до Міністерства розвитку громад і територій.

Водночас почалися врегулювання питань територій спільних інтересів з органами місцевого самоврядування, які представляють інтереси суміжних територіальних громад.

Серед пріоритетів проєкту - припинення хаотичної забудови столиці, обмеження висотності забудови в історичному центрі, контроль за комплексністю забудови. А також будівництво станцій метрополітену на Виноградар і запуск метро на Троєщину, будівництво вокзалу на Видубичах, будівництво перехоплюючих паркінгів біля транспортних розв'язок поблизу станцій метро і на в'їздах в місто.

У 2020 році в Києві вже презентували проєкт Генерального плану міста. Які проблеми він міг би вирішити, читайте в статті Назара Бенча "Генплан: проблеми розвитку столиці в нових умовах".