UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти пікетують дві обладміністрації, у Вінниці під СБУ палять шини

Протестувальники вимагають звільнити затриманих учасників блокади ОРДЛО.

Активісти пікетують Чернівецьку та Рівненську обласні державні адміністрації із вимогами звільнити затриманих учасників блокади ОРДЛО. Під будівлею СБУ у Вінниці активісти палять шини.

У Вінниці громадські активісти пікетують СБУ та підпалили декілька шин на знак протесту проти "силового розгону" 16 редуту та учасників блокади ОРДЛО у Торецьку, Щербинівці та Курдюмівці, передає "Укрінформ".

У Чернівцях пікетувальники чекають на приїзд влади області, а основною вимогою активістів є "скликання позачергової сесії обласної ради, щоб крайова влада підтримала позицію активістів з приводу недопущення торгівлі з терористами", передає УНН.

Під стінами Рівненської ОДА активісти вимагають звільнити затриманих учасників блокади, а також вимагають звільнити заступника голови Національної Поліції України В'ячеслава Аброськіна.

Читайте також: Оприлюднено відео затримання учасників блокади ОРДЛО

Раніше повідомлялось, що будівлю Волинської ОДА зайняли близько півсотні активістів в якості відповіді за штурм силовиками редуту "блокадників" у Кривому Торці Донецької області.

Раніше на сторінці "Штабу блокади торгівлі з окупантами" повідомлялося, що редут на залізничній станції "Кривий Торець" в смт Щербинівка Донецької області захоплений співробітниками Служби безпеки України і Корпусу оперативного раптової дії (КОРД) Національної поліції.

Пізніше народний депутат України Ігор Луценко (фракція "Батьківщина") з посиланням на дані волонтерів повідомив, що редут "Штабу блокади торгівлі" на залізничній станції "Кривий Торець" розгромлений, близько 30 осіб затримано.