UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти біля суду влаштували Крисіну коридор ганьби

Правоохоронці, що супроводжували його, не втручалися у події.

© Українська правда
Наступне засідання у справі Крисіна відбудеться у травні
Наступне засідання у справі Крисіна відбудеться у травні
© Українська правда
© Українська правда
Поліція знову візьме Крисіна під охорону
© Українська правда

Біля Дарницького районного суду Києва активісти "Національних дружин" і С14 закидали снігом і побили обвинуваченого у протидії учасникам Євромайдана Юрія Крисіна, повідомляє УНІАН.

На виході Крисіна з будівлі суду після чергового засідання активісти почали кидатися в нього грудками снігу і кілька разів ударили, а також постійно плювали в нього. Також активісти нецензурно висловлювалися на адресу Крисіна. Сам Крисін жодним чином не протидіяв цьому.

Інцидент стався на відрізку від будівлі суду до зупинки громадського транспорту, де Крисін сів у маршрутку і поїхав.

Увесь цей час Крисіна супроводжували двоє правоохоронців, а слідом за активістами йшли і спостерігали за подіями близько 20 правоохоронців, але вони не втручалися у події.

При цьому перед виходом Крисіна на вулицю один з координаторів активістів попросив всіх не кидати в нього грудками снігу і не бити його, щоб у Крисіна не було можливості уникнути наступного засідання під приводом того, що після побиття він лікується.

До речі, сьогодні, 5 березня Дарницький районний суд оголосив перерву до 15 березня в підготовчому засіданні за обвинуваченням Сергія Чемеса і Крисіна у протидії евромайдановцам і викрадення людей в січні 2014 року.

Нагадаємо, 22 грудня 2017 року Шевченківський райсуд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі умовно, звільнивши від покарання з випробувальним терміном у два роки. Крисін у суді визнав свою провину в хуліганстві та нанесенні тілесних ушкоджень, однак він заперечує, що умисно вбив журналіста.

28 грудня Генпрокуратура подала апеляцію на вирок Крисіну.

Детальніше про вирок у справі Веремія читайте у матеріалі Євгенії Закревської "Суд виніс м'який вирок Крисіну, який напав на журналіста під час Майдану".

Водночас ЗМІ пишуть, що Крисін вже тривалий час має впливових покровителів серед високопосадовців.