UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активісти "Автомайдану" змусили начальника львівської ДАІ піти у відставку

Керівник ДАІ Львова Богдан Мицак не виключає, що відкличе свою заяву, бо її було написано їм під тиском.

Кілька десятків львівських активістів громадських організацій пікетували львівське управління ДАІ, змусивши керівника ДАІ Львова Богдана Мицака написати заяву на звільнення.

В акції взяли участь представники Самооборони, Автомайдану, Дорожнього контролю і Автономного опору.

Вони зайшли до кабінету Мицака і змусили його написати заяву на звільнення. Він спочатку відмовлявся це робити, але пізніше під'їхав начальник міського управління міліції Сергій Зюбаненко і порадив панові Мицаку, як офіцеру, з гідністю залишити посаду через неприйняття його громадою.

Після цього Мицак все-таки написав заяву на звільнення з посади начальника ДАІ Львова, а також ще одну заяву на звільнення з органів внутрішніх справ. Обидві заяви прийняв Зюбаненко.

Начальник міліції Львова підтвердив написання цих заяв: "Ці рапорти є у мене", - сказав він. У той же час він не виключає, що згодом Мицак відкличе свою заяву, мотивуючи це тиском на нього.

"Це вже буде на його совісті", - вважає керівник міліції Львова.

Як відомо, Мицак, який 14 місяців перебував у відпустці за станом здоров'я, 31 березня повернувся на посаду. У перший же день роботи він скликав прес-конференцію, де заявив, що також претендує на посаду начальника обласного ДАІ.

Він також заявив, що звернувся до суду з позовом проти міського голови Львова Андрія Садового, який раніше назвав ймовірне призначення Мицака на посаду начальника обласного ДАІ "ляпасом і плювком в обличчя Євромайдану".