UA / RU
Підтримати ZN.ua

Активіст Асанов звернувся до прокуратури АР Крим через напад

Активіст підозрює в нападі співробітників ФСБ РФ.

Кримськотатарський активіст Різа Асанов, якого побили на території анексованого Кримського півострова, подав до української прокуратури Криму заяву про напад, передає "Крим.Реалії". У свою чергу дану інформацію підтвердив і прокурор Андрій Гонтар, який прийняв заяву активіста.

"Прошу притягнути до кримінальної відповідальності двох невстановлених осіб, які напали на мене й побили 2 січня 2019 року в районі об'їзної дороги Білогорська АР Крим о 8:17. Підозрюю, що це були співробітники ФСБ Росії", – зазначив у заяві активіст.

За словами Асанова, він повторно пройшов медогляд у травмпункті Голосіївського району Києва та зняв побої. Столичні медики підтвердили, що активіст отримав закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку та виявили "забій правого передпліччя й пошкодження ротарної (обертальної) манжети плеча".

"Вставив плечовий суглоб на місце. Тепер права рука запрацювала", – зазначив активіст.

За словами прокурора Андрія Гонтара, прокуратура АРК відкриє кримінальну провадження за фактом нападу на активіста.

"Заяву прийняли, допитали як постраждалого, дали пам'ятку про права і обов'язки постраждалого. Буде відкрите кримінальне провадження за фактом побиття", – зазначив Гонтар.

На Різа Асанова напали в анексованому Криму вранці 2 січня в районі окружної дороги Білогорська. Невідомий чоловік вдарив його зі спини предметом, схожим на палицю. Від удару активіст втратив свідомість, а коли прийшов до тями, почув погрози в свою адресу. На думку Асанова, нападник був не один. У місцевій районній лікарні активісту діагностували забій правого плеча та струс мозку середньої тяжкості

Після нападу Асанов також звернувся у поліцію, але ніхто зі співробітників не видав йому підтвердження того, що він залишив заяви.