UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аксьонов напередодні Дня депортації ввів заборону на масові акції у Криму

"Влади" Криму заборонили проводити масові заходи на території республіки до 6 червня у зв'язку з ситуацією на південному сході України, випливає з указу "голови" Криму.

Напередодні Дня депортації, кримська влада ввела табу на масові заходи на півострові.

Указ "Про обмеження у проведенні масових заходів у зв'язку з подіями на південному сході України" підписав самопроголошений "прем'єр" Криму Сергій Аксьонов. Документ розміщено на офіційній сторінці кримського "уряду" у Facebook.

Згідно з "указом" заборона вводиться до 6 червня 2014 року, а пояснюється це наступний чином: "У зв'язку з подіями в багатьох містах південного сходу України, в результаті яких є жертви і постраждалі з боку громадянського мирного населення, в цілях усунення можливих провокацій з боку екстремістів, які мають можливість проникнути на територію Республіки Крим, щоб уникнути зриву курортного сезону в Республіці Крим".

У зв'язку з цим, "органам влади та закладам культури доручено скасувати заплановані масові заходи".

Раніше прес-служба уряду Криму анонсувала заходи, які будуть проводити на півострові з нагоди депортації кримських татар, у яких значиться мітинг на площі Леніна в Сімферополі 18 травня.

На думку експертів, таким чином, кримська "влада" вирішила повністю взяти під контроль заходи присвячені Дню депортації в Криму і обмежити проведення будь-яких жалобних заходів мітингом на головній площі в Сімферополі, який пройде в оточенні ОМОНу.

Як заявили у Меджлісі, в цьому році для уникнення провокацій, традиційний мітинг на головній площі в Сімферополі 18 травня проведуть тільки з національними кримськотатарськими прапорами, без української і російської символіки.

У "МВС" Криму повідомили, що учасникам жалобній акції доведеться пройти перевірку металодетектором.

Вчора в центр Сімферополя зігнали поліцейську і військову техніку. !zn

Читайте також:

Меджліс готовий піти в підпілля у Криму

За приєднання до Росії голосували лише близько 15% кримчан, - Рада при президенті РФ

Кримським татарам дозволили відзначити 70-ту річницю депортації в Сімферополі