UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ахметов передав 14 британських бронетранспортерів 3-ій штурмовій

Ініціатива «Сталевий фронт» передала 14 бронетранспортерів FV432 Mark 2 із запчастинами, вартістю 53 млн грн, Третій штурмовій бригаді ЗСУ.

Мова йде про британські гусеничні бронетранспортери, розроблений для перевезення військових. Екіпаж таких транспортних засобів може бути до 12 людей, а сталева броня забезпечує захист від стрілецької зброї та осколків. При цьому FV432/434 Mark 2 може розвивати швидкість до 52 км/год, а на одному баку пального можна проїхати до 480 км.  «Сталевий фронт» надав кошти для закупівлі їх у Британії: 12 машин моделі FV432 і дві ремонтно-евакуаційні FV434.

Як зазначив керівник проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз, БТРи понад шість місяців доставляли в Україну і врешті їх доставили.

«Хлопці давно просили броньовану гусеничну техніку, яка дозволяє їм рятувати життя на різних ділянках фронту», – розповів представник «Сталевого фронту».

Завдяки своїм компактним розмірам та гусеничній ходовій частині, FV432 Mark 2 може пересуватися складною місцевістю, тому його використовують для різних завдань.

Читайте також: "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова збудував 200 кілометрів фортифікаційних споруджень на Донеччині та Запоріжжі

«Їхня прохідність набагато краща, ніж в колісної техніки. Тому вона рятує життя хлопців, які виконують зараз свої бойові завдання. Ми додатково переобладнуємо їх внутрішньою системою навігації, зв'язку, щоб хлопцям було краще між собою співпрацювати на полі бою», – розказав у свою чергу боєць 3-ї штурмової бригади.

Британські збройні сили використовували FV432 Mark 2 у різних конфліктах, в тому числі під час війни в Перській затоці (1990-1991), операції в Іраку та Афганістані.

«Сталевий фронт» — це мілітарна ініціатива, започаткована українським бізнесменом Рінатом Ахметовим. Метою цієї ініціативи є підтримка Збройних сил України та інших силових структур у боротьбі проти російської агресії. Загальна сума, яку Рінат Ахметов направив на допомогу Україні, перевищує 9 млрд грн.