UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокати Гладковського просили змінити запобіжний захід, суд відмовив

Розслідування справи колишнього топпосадовця «Укроборонпрому» закінчили на початку червня.

Вищий антикорупційний суд України відмовив адвокатам ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського у зміні запобіжного заходу.

«Сьогодні, 8 грудня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду залишила без задоволення клопотання адвоката колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони щодо зміни запобіжного заходу», - повідомляє пресслужба суду.

Про який саме запобіжний захід клопотав захист Гладковського, не повідомляється. У жовтні 2019 року він вийшов із СІЗО під заставу майже в 11 мільйонів гривень, за рішенням суду він залишається під домашнім арештом і зобов’язаний носити електронний  браслет.

Читайте також: Корупція в "Укроборонпромі": суд зобов'язав Bihus.Info спростувати причетність Гладковського

Нагадаємо, 3 червня НАБУ і САП закінчили досудове розслідування у справі Олега Гладковського і скерували її до суду. За версією слідства, зловживання підозрюваного під час роботи в державному концерні «Укроборонпром» завдали державі майже 18 млн гривень збитків.

Гладковського звинувачують у незаконному включенні ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс»», співвласником якої він був, до державного оборонного замовлення та відсутності у його декларації доходів дружини, отриманих від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва.

Проєкт Bihus.Infoприсвятив велике розслідування масштабним розкраданням в «Укроборонпромі». До них причетні наближені до п'ятого президента Петра Порошенка Гладковський і його син Ігор, бізнес-партнери Гладковського-молодшого Віталій Жуков і Андрій Рогоза та ексголова «Укроборонопрому» Павло Букін.

НАБУ затримало Олега Гладковського 17 жовтня минулого року на паспортному контролі в аеропорту «Бориспіль» при спробі вилетіти з країни. Йому оголосили підозру у зловживанні службовим становищем і декларуванні недостовірної інформації.