UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокат Трампа закликав Зеленського почати розслідування проти Порошенка

Джуліані нарікає на те, що нова українська влада не реагує.

Адвокат американського президента Дональда Трампа Рудольф Джуліані закликав нову владу України розслідувати факт втручання експрезидента Петра Порошенка в президентські вибори в США в 2016 році. Про це Джуліані повідомив у своєму Twitter.

"Новий президент України, як і раніше мовчить про розслідування втручання України у вибори в 2016 році і ймовірного підкупу Байдена Порошенком. Час показати своє лідерство і розслідувати обидві справи, якщо ви хочете очистити Україну від того, що наробили люди Клінтон і Обами", - написав він.

Раніше Джуліані планував відвідати Україну перед інавгурацією нового президента Володимира Зеленського, однак скасував свій візит через "ворогів" в оточенні президента.

"Ворогом Трампа", за словами юриста, є народний депутат України Сергій Лещенко. Джуліані вважає, що він допоміг Демократичній партії США під час президентських виборів в 2016 році, надавши "чорну бухгалтерію" Партії регіонів, в якій фігурував колишній глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт.

Детальніше про розвиток відносин президента Зеленського з керівництвом США і Росії читайте в статті головного рекдатора "Дзеркало тижня. Україна" Юлії Мостової "Квартал чорних лебедів".