UA / RU
Підтримати ZN.ua

Адвокат Савченко розкрив деталі алібі і розповів про нову книгу льотчиці

Новіков заявив, що Следкому "фантастично" не пощастило із справою Савченко.

Адвокат Ілля Новіков розкрив деталі алібі української льотчиці та народного депутата Надії Савченко, яку незаконно утримують в Росії.

"Виключно плідний тиждень по справі Савченко. Ще місяць тому я не думав, що на суд ми будемо виходити з таким розкішним алібі і такою міжнародною підтримкою", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Крім того, Новіков повідомив про видання книги льотчиці "Сильне ім'я Надія".

"Мене вона попросила написати передмову – пояснити всім, що це я її вмовив, а не вона сама від надлишку літературних амбіцій почала писати. Сам я передмов ніколи в житті не читав, про що в них пишуть і навіщо вони взагалі потрібні – не уявляю", - заявив він.

Повертаючись до алібі Савченко адвокат підкреслив, що дані мобільних операторів вказують на те, що льотчиця не має ніякого відношення до вбивства, в якому її звинувачують в Росії.

"По одному номеру - МТС-Україна - виходило, що в 10:44-10:46, 17 червня, вона була в центрі Луганська, з іншого - life:) - і по третьому - знову МТС-Україна в 11:02-11:13 і пізніше вона була в районі вулиці Краснодонської, бази сепаратистів у колишньому військкоматі, де її тримали в полоні до 23 червня. Артобстріл, від якого загинули журналісти, був в 11:40. Щоб не визнавати алібі, СКР знайшов фахівців та експертів, які написали, що з урахуванням того, що найближча антена не працювала, а Савченко (за версією слідства) коректувала вогонь з вишки висотою 40 м. в районі Стукаловой балки, то її телефон міг "зачепитися" за щоглу у Луганську, радіус дії у них до 30 км, є технічна можливість, що в той момент вона перебувала поза містом", - написав він.

Адвокат заявив, що Следкому "фантастично" не пощастило з цією справою.

"Як і в історії з Буком, низові виконавці все зіпсували начальству. Телефони Савченко сепаратисти повинні були відразу відібрати і вимкнути", - зазначив Новіков.

Як відомо, в незаконному утриманні Савченко Генпрокуратура України підозрює 7 росіян. Серед них два співробітника слідчого комітету росії РФ, троє суддів, чиновник МЗС РФ, а також громадянин Росії, який брав участь у затриманні Савченко та її транспортування через кордон.

Примітно, що активізація розслідування по справі народного депутата України Надії Савченко з боку ГПУ послідувала після публікації статті в "Дзеркалі Тижня. Україна", в якій нагадувалося, що прокуратура фактично забула про справи українських полонених в РФ, зокрема - Савченко і Сенцова.

Савченко була викрадена у зоні бойових дій в Луганській області на початку липня 2014 року і вивезена на територію РФ, де вона звинувачується у вбивстві двох російських журналістів у Донбасі, незважаючи на негативну реакцію міжнародної громадськості, де відзначають політичне підґрунтя справи.