UA / RU
Підтримати ZN.ua

Аброськін наполягає на обґрунтованості затримання групи партизан "Равлик"

Голова донецької міліції керується тим, що "нічого про них не чув".

Глава МВС Донецької області В'ячеслав Аброськін напередодні прокоментував затримання громадян України, які, за їх твердженням і підтвердження багатьох активістів, є партизанами групи "Равлик".

За його словами, він "ніколи не чув про партизанів під назвою Равлик".

"Тому для мене це велике відкриття, що такі люди були", - заявив Аброськін в інтерв'ю телеканалу "112 Україна".

Він також додав, що у затриманих було вилучено незареєстровану зброю.

На думку Аброськіна, група "Равлик" переслідувала мету пограбувати підприємство.

У той же час, затримання групи "Равлик" зробило істотний резонанс у ЗМІ. Ряд громадських активістів з Донецька та Маріуполя, а також волонтерів, які тривалий час співпрацюють з ними, стрверджують, що бійців загону знають у всьому секторі "М" (на маріупольському напрямку), так як вони давно знаходяться на тих позиціях.

Також активісти з Донбасу заявляють, що щонайменше один затриманий, позивний "Азот", родом з Донецька, і був одним з організаторів проукраїнських мітингів в Донецьку, а потім діяв партизанськими методами проти сепаратистів безпосередньо в Донецьку вже після початку бойових дій.

Зараз затримані, звинувачені у збройному нападі, знаходяться в Маріупольському СІЗО, повідомляє 0629.

Як пояснює адвокат одного із затриманих, група "Равлик" виїхала на територію тваринницького господарства в селищі Євгеновка на прохання офіційного загону партизан для затримання підозрюваних у сепаратизмі. Однак по приїзду загону міліції, затримані були члени групи "Равлик", а охоронці тепер проходять у справі як потерпілі.

Троє з групи "Равлик" були затримані 8 травня.