UA / RU
Підтримати ZN.ua

82% українців вірять у те, що Україна здатна відбити напад РФ — опитування

У тому, що Україна здатна відбити напад РФ, переконана більшість у всіх регіонах країни

Попри шалений рівень стресу, українці вірять у здатність відбити наступ Росії (82%) і у те, що після війни Україна стане сильнішою (77%). Про це йдеться в опитуванні Gradus Research. 

Аналітики зазнають, що найрозповсюдженішими емоціями, які відчуває населення України через повномасштабне військове вторгнення Росії, — гнів (62%) та напруження (38%). Ще 35% українців відчуває стрес у зв'язку з діями російських окупантів. 

Два головних чинника перемоги, на думку наших земляків, — це міць Збройних Сил України (так вважають 63%) та згуртованість і спротив українського суспільства (61%).  58% респондентів вважають, що військова допомога країн Заходу є запорукою перемоги України. 

У тому, що Україна здатна відбити напад РФ, переконана більшість у всіх регіонах країни. Найвищий рівень впевненості - у жителів західних регіонів.

 

Читайте також: «Життя переможе смерть, а світ – темряву»: Time розмістив український прапор та цитату Зеленського на обкладинці

Опитування проведене дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети в мобільному додатку. Період проведення: 28 лютого 2022 року – 1 березня 2022 року. Розмір вибірки: 2144 респондентів.