UA / RU
Підтримати ZN.ua

655 звільнень за дев'ять хвилин: Філатов розповів про останню сесію в мерії Дніпра

Було реогранізовано та ліквідовано кілька підприємств. 

Під час останньої сесії міськради Дніпра було звільнено 655 людей та затверджено нову структуру. Про це на своїй сторінці в Фейсбук розповів мер міста Борис Філатов, додаючи, що сесія тривала всього дев'ять хвилин. 

За даними видання 056, найбільше скорочення торкнулося штату районних адміністрацій. Звільнили 36 людей в Новокодацькому районі, 35 — у Соборному, 33 — у Шевченківському і 31 — в Амур-Нижньодніпровському. Також було звільнено 30 людей з інспекції з питань праці та зайнятості населення і 29 з департаменту економіки, фінансів і міського бюджету.

Уволили из мэрии 655 человек. Утвердили новую структуру. Сессия прошла за 9 (!) минут, включая два раза исполнение...

Опубликовано Borys Filatov Среда, 10 февраля 2021 г.

За словами Філатова, масове скорочення повинно призвести до економії коштів міста. Усім, кого звільнили, буде запропоновано альтернативні джерела заробітку. 

Крім цього, на сесії прийняли рішення про реорганізацію комунальних підприємств «Дніпротранскомплекс», «Дніпродорсервіс», «Міські причали» — їх приєднали КП «Міськавтопарк». Усі вони тепер називатимуться «Транспортна інфраструктура міста». Це призвело до звільнення ще 36 людей. 

Кілька установ також було ліквідовано. Йдеться про «Земград», «Патріот» та Методичний центр при департаменті гуманітарної політики. Внаслідок цього без роботи залишилося ще 92 людини. 

Читайте також: НАБУ закрило справи про недостовірне декларування Філатова та судді КСУ Завгородньої

У другому турі виборів мера Дніпра Філатов здобув впевнену перемогу. За даними ЦВК, він отримав в чотири рази більше голосів, ніж його конкурент Загід Краснов. 22 листопада за переобрання Філатова на другий термін проголосували 150 782 особи, або 78,07% виборців, що прийшли на дільниці. Краснов заручився підтримкою 32 262 жителів Дніпра та отримав 18,77% голосів.

Детальніше про ситуацію, яка склалася напередодні виборів у місті, читайте в матеріалі «Країна по поличках. ДНІПРО».