UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні виявили понад 5 тис. нових випадків коронавірусу

Число тих, хто минулої доби одужав, перевищило число нових інфікованих.

Протягом минулої доби, 9 січня, в Україні виявили 5 011 нових випадків коронавірусу, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов у Facebook. Зокрема, COVID-19 виявили у 113 дітей та 164 медпрацівників.

Крім того, за минулу добу госпіталізували 2,1 тис. осіб. Летальним коронавірус виявився для 99 пацієнтів (для 19 767 за весь час пандемії). Одужали минулої доби 5 292 осіб (791 598 осіб за весь час). Минулої доби провели 23 245 тестувань, з них 17 718 ПЛР-тестів та 5 527 ІФА-тестів (5 769 908 ПЛР- тестів провели за весь час). Всього від початку пандемії в Україні виявили 1 115 026 випадків коронавірусу.

Кількість захворювань в регіонах за добу:

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Читайте також: Провідні вакцини від коронавірусу ефективні для нового штаму – РНБО

В Україні 8 січня почали діяти посилені карантинні обмеження, введені до 24 січня включно з метою запобігання поширенню хвороби COVID-19.

У цей період на території України забороняється робота кафе, ресторанів, барів (вони зможуть тільки доставляти замовлення і видавати їх на винос) робота кінотеатрів і театрів; робота фітнес-клубів, спортивних залів, басейнів.

Заборонена також робота торгово-розважальних центрів. Але це обмеження не стосується торгівлі харчовими продуктами, ліками, виробами медичного призначення, засобами гігієни, побутової хімії, засобами зв'язку, друкованими ЗМІ, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися тільки за допомогою адресної доставки замовлень.

Крім того, протягом 8-24 січня заборонено проведення розважальних, спортивних і культурних масових заходів; непродовольчих ринків. Також в період дії посиленого карантину забороняється відвідування навчальних закладів, крім дитячих садків.