UA / RU
Підтримати ZN.ua

3а добу бойовики 19 разів порушили режим припинення вогню

Бойовики запускали безпілотник.

Бойовики обстрілювали позиції підрозділів Об'єднаних сил із заборонених мінськими угодами артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також з озброєння БМП, зенітної установки, гранатометів різних систем і стрілецької зброї. Повідомляється в штабі ООС.

Під час одного з обстрілів, з метою нанесення максимальної шкоди військовослужбовцям збройних сил противник, задіяв безпілотний літальний апарат (БПЛА) з підвісом для скидання гранатометних пострілів.

В районі відповідальності оперативно-тактичної групи "Схід" противник здійснив 11 обстрілу позицій Об'єднаних сил.

В районі відповідальності оперативно-тактичної угруповання "Північ" противник здійснив 8 обстрілу позицій Об'єднаних сил.

"За минулу добу в результаті ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення", - повідомили в штабі.

З початку поточної доби збройні формування Російської Федерації і її найманці 2 рази порушили режим припинення вогню.

Як повідомлялося, учасники ТКГ у Мінську погодили початок "хлібного перемир'я" з опівночі 21 липня. У перший день перемир'я бойовики обстріляли позиції ЗСУ із БМП, двоє українських військовослужбовців загинули, підірвавшись на вибуховому пристрої. 6 серпня в результаті обстрілу Павлополя загинули четверо українських морських піхотинців.

Перед цим в ТКГ 19 червня та 2 липня не змогли узгодити чергове "хлібне перемир'я". Також росіяни зірвали оголошення "великоднього перемир'я".

Однак 26 червня українські підрозділи під контролем ОБСЄ були відведені від Станиці Луганської. Проте після відведення військ вогнева активність окупантів у зоні ООС лише посилилася.

Детальніше про перспективи врегулювання ситуації читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру?" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".