UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дві в'язниці у Горлівці зазнали нападу терористів

Установа зазнала мінометного обстрілу. Постраждалих серед персоналу і засуджених немає, а місцезнаходження захоплених на даний момент невідомо.

Дві виправні колонії в Донецькій області, розташовані в Горлівці, стали об'єктами збройних нападів з боку терористів. Про це повідомляє Державна пенітенціарна служба України.

За інформацією відомства, 24 серпня близько 10:20. до Мічурінської виправної колонії (№ 57) на БРДМ прибули 12 невідомих осіб, озброєних автоматами Калашникова, кулеметами і гранатометами. З собою вони привезли раніше захопленого і зв'язаного першого заступника начальника цієї установи.

Погрожуючи розправою над заручником, озброєні люди вивели всіх працівників, які перебували у закладі, та під прицілами вогнепальної зброї вишикували їх уздовж огорожі установи. У той же час, інші озброєні особи проникли у вартове приміщення, звідки забрали шість автоматів АК-74, а потім вивели з житлової зони установи трьох засуджених.

Завдавши тілесних ушкоджень першому заступнику начальника установи, а також начальнику оперативного відділу цієї установи, озброєні люди відвезли їх разом зі "звільненими" засудженими у невідомому напрямку.

Після від'їзду бойовиків установа зазнала мінометного обстрілу, в результаті чого пошкоджено водонапірну башту. Постраждалих серед іншого персоналу установи та засуджених немає. Місцезнаходження захоплених в даний час невідомо.

В той же день близько 11:00 у Микитинську виправну колонію (№ 87) на БРДМ, легковому автомобілі і вантажному автомобілі КАМАЗ прибули невідомі особи, озброєні автоматами Калашникова і кулеметами, які представилися представниками так званої "Донецької народної республіки", і оточили адміністративну будівлю установи та прилеглу до неї територію з метою незаконного заволодіння наявною в установі зброєю.

Вони вивели весь персонал з адміністративної будівлі, вишикували в шеренгу і почали застосовувати до них фізичну силу і стріляти в їхній бік з вогнепальної зброї, вимагаючи відкрити кімнату для зберігання зброї і видати озброєння.

Спроба першого заступника начальника цієї установи пояснити правові основи та специфіку діяльності установи, необхідність забезпечення охорони і складу конвоїв озброєнням для належної охорони правопорядку в установі, не увінчалася успіхом мирного врегулювання конфлікту. Бойовики вмагали негайно видати наявне в установі озброєння. Погрожуючи розстрілом першому заступнику начальника установи та заступнику начальника установи з охорони, вони змусили відкрити кімнату для зберігання зброї і заволоділи частиною наявного озброєння.

Після цього терористи захопили в заручники першого заступника начальника Микитинської виправної колонії і зникли в невідомому напрямку. В даний час місцезнаходження заручника невідоме. !zn