UA / RU
Підтримати ZN.ua

31 березня відбудеться суд над Кернесом

Меру Харкова інкримінуються викрадення, погрози та тортури учасників місцевого Євромайдану.

31 березня відбудеться попереднє засідання суду зі справи мера Харкова Геннадія Кернеса. Про це повідомляє народний депутат України Антон Геращенко у своєму профілі Facebook.

"Завтра, 31 березня, на 10:30 у Дзержинському районному суді міста Харкова суддею Задорожним, виявляється, призначено підготовче засідання з розгляду по суті справи за підозрою Харківського міського голови Кернеса Г. А. у викраденні, загрозі вбивства, тортурах учасників Харківського Євромайдану", - пише Геращенко.

"У той же час завтра у Києві на 14:00 призначено засідання Вищого спеціалізованого суду з розгляду клопотань Генеральної прокуратури та сторони потерпілих про перенесення слухання кримінальної справи за підозрою Геннадія Кернеса в іншу область", - додав народний депутат.

Адвокати потерпілих і самі потерпілі не знають про сьогоднішні засідання судів, так як не отримали судові повістки, підкреслив Геращенко.

Читайте також: Кернес оскаржив у суді знесення харківського Леніна

Відомості про дату і час засідання повідомив адвокат Геннадія Кернеса в мережі інтернет.

"Якщо завтра суддя Дзержинського районного суддя Задорожний проведе протягом дня і попереднє засідання і засідання по суті справи, а потім Вищий спеціалізований суд на цій підставі заявить, що, мовляв, раз в Харкові справа почала слухатися, то ми умиваємо руки і не будемо переносити слухання справи в іншу область або, наприклад, в столицю, то в такому разі діагноз судовій системі України зможе поставити кожен, хто був на Майдані і хотів домогтися зміни реального стану справ в країні", - написав Геращенко.

4 березня Генеральна прокуратура України оголосила про підозру Кернесу за низкою кримінальних правопорушень.

Державне обвинувачення володіє достатньою кількістю фактів проти мера Харкова, зокрема доказами того, що Геннадій Кернес особисто займався викраданнями і побиттям активістів Евромайдана, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.