UA / RU
Підтримати ZN.ua

30 одиниць техніки, переправа та 82 окупанта — в ОК «Південь» повідомили про втрати ворога за добу

Ворог продовжує бойові дії, але отримує удари у відповідь.

За добу що минула, українські захисники Півдня вразили 13 пунктів управління ворога, атакували авіаційними ударами позиції протиповітряної оборони противника та знищили переправу, яку ворог налагоджував через Дніпро в районі села Львове. Про це повідомляє Оперативне командування «Південь»

За даними військових, українські ракетно-артилерійські підрозділи знищили 30 одиниць російської техніки, серед яких зенітно-ракетна система С-300, два танки Т-72, 11 гаубиць «Мста-Б», три систем залпового вогню «Град» та «Ураган».

Серед інших втрат російських окупантів — важка вогнеметна система «Сонцепьок», самохідна артилерійська установка «Гіацинт-С», самохідна артилерійсько-мінометна установка «Нона-С» та 120 мм мобільний міномет, а також самохідні гаубиці «Акація» та «Мста-С».

Щодо втрат особового складу, то загарбницьке військо РФ скоротилось щонайменше на 82 окупанти.

В ОК «Південь» також додали, що у Чорному морі вороже угруповання продовжує маневрування 13 кораблями та катерами вздовж Криму в бік Новоросійська і тримає напоготові три надводних ракетоносії, споряджені 24 ракетами «Калібр».

Читайте також: Українські військові не потребують анонсів: Зеленський повідомив окупантам про плани

За прогнозами чиновників Міністерства оборони США, Україна має «хороші шанси» повернути захоплені Росією території на півдні країни.