UA / RU
Підтримати ZN.ua

2024 рік: яка тварина буде символом нового року

Кожен рік має свою тварину-символ за китайським календарем.

2023 рік поступово набуває кінця. Вже 31 грудня українці відсвяткують Новий рік і зустрінуть наступний 2024. Видання «УНІАН» розповіло, яка тварина та який колір буде символом наступного року.

Читайте також: Мороз до -15 та відсутність снігу: синоптики дали прогноз на грудень та Новий рік

Хто буде символом 2024 року за східним календарем

Символом 2024 року буде Зелений Дерев'яний Дракон. Дракон є символом імператорської влади, тому дуже шанований у Китаї. Вважається, що рік Дракона буде одним з найбільш благополучних, тому що покровитель поєднує в собі дух землі і неба, славиться, як врівноважена, спокійна, але в той же час цілеспрямована істота.

За китайським  календарем, рік Дракона розпочнеться 10 лютого 2024 року і закінчиться 28 січня 2025 року.

Важливим символом 2024 року буде дерево, тому що саме такій стихії належить Дракон майбутнього циклу. Як і однойменна стихія міфічна істота наділена важливими якостями - стійкістю, врівноваженістю, терпінням і мудрістю.

У 2024 році важливо:

Вважається, що Дракон буде допомагати впевненим і цілеспрямованим людям, які щиро хочуть стати краще. Однак не всі події виявляться зі знаком «+» - заради духовного зростання доведеться пройти крізь труднощі, але вони тільки загартують характер. Варто пам'ятати, що Дракон - досить небезпечна істота, яку легко розлютити, але якщо ставитися до неї з повагою, то він допоможе подолати будь-які перешкоди і вийти з будь-яких ситуацій цілими і неушкодженими.

Нагадаємо, які кольори обрати для зустрічі нового 2024 року. Символом наступного року є Зелений Дерев'яний Дракон.