UA / RU
Підтримати ZN.ua

2017 рік у Києві увійшов до трійки найтепліших за історію спостережень

Кліматологи Центральної геофізичної обсерваторії підвели погодні підсумки 2017 року в столиці.

Середньорічна температура минулого року в Києві становила +9,8°, що на 2,1° перевищує кліматичну норму. Рік посів третю сходинку серед найтепліших років з 1881 року.

Усі місяці року мали суттєве перевищення середньомісячних температур відносно кліматичної норми, особливо березень – аж на 5,5°. Найхолодніше було 7 січня – -18,7°. Найспекотнішим днем було 4 серпня, коли температура у затінку досягала +34,7°.

Загалом у 2017 році у Києві було зафіксовано 24 температурних рекорди, причому найбільше 6 і 7 їх було у квітні й вересні відповідно. Всі вони зафіксовані в сторону перевищення попередніх значень.

Опадів випало 590 мм, що відповідає 91 % кліматичної норми. Однак розподілились вони дуже нерівномірно – понад дві місячні норми у жовтні і грудні, а у інші місяці їх було вкрай недостатньо.

Нагадаємо, що осінь в Києві була тепліше кліматичної норми на півтора градуси З осінніх місяців вересень був значно тепліший за кліматичну норму - на 2,5° і в ньому було зафіксовано сім температурних рекордів. У листопаді кліматична норма була перевищена на 1,2°, а в жовтні – на 0,3°.