UA / RU
Підтримати ZN.ua

15 липня початок робочого тижня буде рекордно жарким: очікується +40°C і вище

Синоптикиня дала прогноз, коли температура дещо знизиться

“15-го липня пікові значення температури повітря досягатимуть і перевищуватимуть +40 градусів”. Такий прогноз на початок нового робочого тижня дала відома синоптикиня Наталка Діденко.

За спостереженнями експертки у західній частині України температура буде дещо нижчою і очікується у діапазоні +28…+33 градусів.

Спекотною залишиться погода в південних, східних і центральних областях України, окрім Вінницької області. У згаданих регіонах буде тривати спека, яка послабне лише орієнтовно 26 липня. “У Києві понеділок, вівторок та середа будуть рекордно пекучими, +36…+38 градусів, ймовірно вище. Сухо, сонячно”, – зазначає експертка.

На думку Наталки Діденко, у столиці України зменшення спекотної температури очікується не раніше четверга, тобто 18 липня.

Аномальні липневі температури, які вже зафіксовані як рекордні у більшості областей, спровоковані найімовірніше кліматичними змінами. Аналіз наявних даних говорить про зростання показника індексу зміни клімату, зазначає Український гідрометеорологічний центр.