UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні можуть ввести нові правила перевезення тварин в авто

За недотримання правил водіїв може очікувати штраф.

В Україні можуть запровадити штрафи за недотримання правил перевезення тварин в автомобілі. Так, у Верховній Раді зареєстрований законопроєкт №9016 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечного перевезення тварин в транспортних засобах». «24 канал» розповів, які правила можуть ввести для перевезення домашніх улюбленців, якщо відповідний документ ухвалять.

Як можуть змінитися правила перевезення тварин в авто

Ініціатори законопроєкту пропонують ввести правила перевезення тварин, щоб подорожі стали безпечними і для власників, і для їх улюбленців. Головним правилом для перевезення будуть комфорт тварини та уникнення її впливу на водія.

«Нерідко саме домашні улюбленці стають винуватцями дорожньо-транспортної пригоди. Щоб уникнути цього слід більш серйозно підходити до безпечного перевезення тварин», –  йдеться пояснювальній записці до законопроєкту.

Читайте також: Депутати пропонують позитивні для водіїв зміни в механізмі стягнення штрафів

Для уникнення дорожньо-транспортних пригод при перевезенні тварин пропонується додати до закону наступні правила:

Яке покарання може очкувати тих, хто не буде дотримуватися правил перевезення тварин

Якщо документ ухвалять, тим, хто порушує правила перевезення тварин в автомобілі, може загрожувати штраф у розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 510 гривень. За повторне порушення упродовж року потрібно буде віддати уже 850 гривень.

Раніше ми писали, що в Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкогольне сп'яніння.