UA / RU
Підтримати ZN.ua

Українські сили перебувають у "складній оборонній позиції" в Сєвєродонецьку — керівник ВЦА

Місцеві медики через брак ліків можуть надати лише елементарну медичну допомогу. З небагатьох плюсів – досі зберігається можливість доставки вантажів, але вона зовсім крихка.  

На Луганському напрямку в районі Сєвєродонецька тривають вкрай запеклі бої, особливо складна ситуація біля місцевого автовокзалу та готелю "Мир". А українські військові перебувають у "складній оборонній позиції". Про це розповів керівник військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецька Олександр Стрюк, передає CNN.

"Наші військові перебувають у жорсткій оборонній позиції. Місто постійно обстрілюється. Гуманітарний штаб нині практично знерухомлений, тому що пересуватися містом небезпечно, робота штабу припинена".

Складнощів ситуації додає те, що не працює мобільний зв'язок, а електрику відключено. Зважаючи на невелику кількість колодязів, як чи не єдиних джерел питної води,  "вкрай небезпечно, що щойно люди зберуться по воду, там почнеться обстріл", каже Стрюк.

Читайте також: У окупантів значні втрати, вони змушені були відступити в районі Сєвєродонецька, Тошківки та Осколонівки — голова Луганської ОВА

Місцеві медики через брак ліків можуть надати лише елементарну медичну допомогу, але чиновник висловив певну впевненість у тому, що місто зможе протриматися з деякими обмеженими запасами. З небагатьох плюсів, які стосуються передусім цивільного населення – досі зберігається можливість доставки вантажів, але вона зовсім крихка.  Евакуюватися з прострілюваного населеного пункту поки що небезпечно, але якщо з’являється деякий шанс зробити це, то пріоритет - для поранених, констатував керівник ВЦА.

Нагадаємо, згідно зі вчорашнім зведенням Генштабу, Росія намагається взяти в оточення українські війська біля Лисичанська та Сєверодонецька й вийти на адміністративний кордон Луганської області.