UA / RU
Підтримати ZN.ua

Російське командування шантажує мобілізованих з Донбасу грошима – Генштаб

"Тимчасово відсутнім" на фронті навіть через лікування не виплачують зарплату. У такий спосіб окупанти сподіваються заохотити їх воювати.

Через великі втрати на фронті морально-психологічний стан мобілізованих російськими окупантами жителів квазіреспублік Донбасу вкрай низький. Вони не хочуть воювати, але командування вирішило шантажувати їх грошима. Принаймні, за інформацією Генштабу ЗСУ, подібне нововведення зафіксували в підрозділі 2-го армійського корпусу.

"За наявною інформацією, з метою покращення стану бойової готовності 2-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу, командування бригади видало розпорядження не виплачувати грошове забезпечення військовослужбовцям, які тимчасово відсутні, зокрема, знаходяться на лікуванні", – сказано у зведенні Генштабу за 13 вересня. 

Читайте також: Окупанти кидають позиції на Херсонщині і ще двох напрямках – Генштаб

Зазначають, що відновлення виплат відбувається лише після надання виправдальних документів та з особистого дозволу командира.

Нагадаємо, на думку міністра оборони України Олексія Резнікова, ще кілька навіть невеликих перемог ЗСУ на фронті призведуть до того, що війська РФ почнуть втікати.