UA / RU
Підтримати ZN.ua

Збройні сили Індії проведуть космічні навчання

Метою навчань є "оцінка неминучих загроз".

Збройні сили Індії 25-26 червня проведуть перші в історії країни навчання з відпрацювання бойових дій в космосі. Метою навчань стане оцінка "неминучих загроз", а також вироблення попередньої версії космічної доктрини країни, повідомляє N+1.

Планувати проведення космічних навчань влада Індії стала відразу після випробувань протисупутникової зброї. Навчання також будуть відповіддю на розвиток космічної супутникового угруповання Китаю, з яким Індія веде територіальні суперечки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

27 березня Індія заявила про те, що їй вдалося збити власний супутник на навколоземній орбіті у рамках випробувань протисупутникової зброї. До цього подібна зброя була тільки у трьох країн: Росії, Китаю і США. Під час випробувань індійська протисупутникова ракета збила індійський супутник Microsat-R. У результаті на орбіті утворилася хмара з більш ніж 100 уламків завбільшки більше 10 сантиметрів.

Пізніше глава NASA Джеймс Бранденстайн заявив, що випробування індійської протисупутникової зброї несумісні з пілотованими польотами в космос і несуть у собі велику загрозу для Міжнародної космічної станції.