UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запуск українського супутника «Січ 2-30» ракетою SpaceX: онлайн-трансляція

Стартове вікно відкриється о 17:25 за київським часом.

У четвер, 13 січня, компанія SpaceX здійснить запуск ракети-носія Falcon 9, на борту якої перебуватиме український супутник «Січ 2-30». Півгодинне стартове вікно відкриється о 17:25 за київським часом.

Запуск буде здійснено у рамках місії SpaceX Transporter-3, ракета Falcon 9 виїде на орбіту 105 космічних апаратів. Очікується, що український супутник відокремиться від розгінного блоку ракети-носія за одну годину і 23 хвилини після відриву від стартового столу. Якщо все піде за планом, це станеться о 18:48 за київським часом.

Читайте також: Ілон Маск відповів на звинувачення, висунуті на адресу супутників Starlink

Супутник «Січ 2-30» почали активно розробляти у 2015 році. Його вага становить 170 кілограмів, корисне навантаження може становити 40 кілограмів. Розробкою супутника займалося «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Апарат призначений для отримання цифрових зображень Землі у видимому та ближньому інфрачервоному діапазонах, а також для моніторингу параметрів магнітосфери нашої планети. Роздільна здатність – приблизно 6,1 м при ширині смуги зйомки приблизно 36,5 км. Накопичувач даних – 10 Гб.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.