UA / RU
Підтримати ZN.ua

Запуск місії Crew-3 на МКС знову перенесли

Відклали й повернення астронавтів місії Crew-2.

NASA та компанія SpaceX назвали нові терміни відстикування корабля Crew Dragon та запуску місії Crew-3 до МКС. Так, як повідомляється в прес-релізі агентства, корабель зможе відстикуватися від станції не раніше вечора 8 листопада (за київським часом).

Відповідно, на Землю він повернеться вранці 9 листопада (за Києвом). Поводження очікується в океані недалеко від узбережжя Флориди. Планувалося, що відстикування відбудеться 7 листопада, але наземні служби вирішили перенести його через складні погодні умови в регіоні приводнення.

На кораблі на Землю повернуться астронавти NASA Шейн Кімбро та Меган МакАртур, астронавт JAXA Акі Хошиде та астронавт ESA Тома Песке. Вони пробули на станції 199 днів.

Читайте також: МКС тимчасово втратила орієнтацію через випадкове включення двигунів «Союзу»

У зв'язку з пізнішим відстикуванням корабля перенесли і запуск місії Crew-3. Тепер він відбудеться "не раніше 10 листопада", йдеться на сторінці SpaceX у Twitter. У компанії оцінюють ймовірність того, що запуск таки проведуть у 80%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Це вже не перше перенесення запуску місії. Так, спочатку планувалося, що він відбудеться 30-31 жовтня, пізніше – 6,7 та 8 листопада. Один із переносів був пов'язаний зі здоров'ям одного з членів екіпажу.