UA / RU
Підтримати ZN.ua

Захисники авторських прав запропонували Конгресу США карати піратів вірусами

Члени комісії запропонували примусово встановлювати на всі комп'ютери програму, яка, в разі виявлення піратського контенту, буде блокувати комп'ютер доти, поки користувач не зізнається у скоєному злочині.

Комісія з крадіжки американської інтелектуальної власності (Commission on the Edge of American Intellectual Property) направила в Конгрес США доповідь, в якій попросила дозволити захисникам авторських прав використовувати проти піратів шкідливі програми. Доповідь опубліковано на сайті комісії.

Члени комісії запропонували примусово встановлювати на всіх комп'ютерах програму, яка, у разі виявлення піратського контенту, буде блокувати комп'ютер доти, поки користувач не зізнається у скоєному злочині. Комп'ютер, в такому випадку, зможуть розблокувати тільки поліцейські і використовувати його як доказ.

Деякі ЗМІ припустили, що Конгрес США не піде на розгляд таких заходів. Зокрема, видання TheNextWeb назвало вимоги комісії "абсолютно протизаконними".

Програми, подібні описаним, експерти антивірусних компаній зараховують до класу ransomware і вважають шкідливими. Такі програми-викрадачі блокують екран або клавіатуру користувача і вимагають від нього виконати якусь дію, як правило, перевести гроші або відправити SMS.

Комісія з крадіжок американської інтелектуальної власності - незалежна організація, що включає в себе представників як демократичної, так і республіканської партій. Серед її цілей - оцінка причин і масштабу міжнародних порушень авторських прав, а також ролі Китаю у таких порушеннях. Комісію очолюють колишній директор Національної розвідки США Денніс Блер і колишній посол США в Китаї Джон Хантсман-молодший. !zn

Читайте також:

Автори книг хочуть відсудити у Google 3 мільярди доларів

Через інтернет-піратство проти України можуть застосувати санкції

Україна потрапила в "чорний список" IIPA