UA / RU
Підтримати ZN.ua

За два тижні IT-армія України атакувала 4000 ресурсів окупантів

Перестали працювати сайт ПВК «Вагнер» та «Госуслугі».

Українська IT-армія з 12 по 25 вересня атакувала понад чотири тисячі онлайн-ресурсів окупантів. Серед них, зокрема, сайт ПВК «Вагнер», яка збирає російських в'язнів для війни в нашій країні, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Українським фахівцям вдалося отримати доступ до всіх даних, що зберігалися на сайті. На кожного, хто вчиняє злочини в Україні, чекає покарання.

Читайте також: Видавали себе за Starlink та Microsoft: Google розповіла про атаки хакерів на Україну

Крім того, було атаковано ресурси Молодой гвардіі «Єдіной Росіі». В результаті вдалося отримати дані молодих путіністів, які допомагають приховувати військові злочини та проводити незаконні «референдуми».

Перестав працювати також портал «Госуслугі», через що росіяни не могли отримати бажані послуги. Під атакою були також сайти для пошуку роботи, військовоторги, сайти з продажу автоінструментів та комерційний банк «Откритіє».

Нагадаємо, 13 вересня кілька угруповань хакерів, відомих своєю боротьбою проти кремлівського режиму, взяли на себе відповідальність за злом сайту ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку).