UA / RU
Підтримати ZN.ua

З початку повномасштабного вторгнення Росії IT-армія атакувала понад 4200 ресурсів окупантів

Об'єдналося понад 250 тисяч хакерів-добровольців з усього світу.

За чотири місяці з початку повномасштабного вторгнення Росії до України IT-армія атакувала понад 4200 ворожих ресурсів. Вона розпочала свою роботу на третій день після початку агресії, об'єднавши понад 250 тисяч хакерів-добровольців з усього світу, повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Читайте також: США ліквідували російську хакерську мережу RSOCKS

Серед ресурсів окупантів атаки зазнали сайти держустанов, установ вищої освіти, банків. Через DDoS-атаки росіяни не могли отримати держпослуги, провести фінансові операції, призупинилися судові процеси в регіонах.

Крім того, під атакою опинилися економічний форум, сайти національних та регіональних ЗМІ та онлайн телебачення, Rutube. Кібератаки зашкодили виступу президента країни-агресора Владіміра Путіна, а також вивели з ладу ЗМІ, які розповсюджують пропаганду.

Українські фахівці атакували також системи маркування, алкогольні заводи, ветеринарні інспекції, сервіси купівлі авіаквитків та інше.

Раніше представник Google Джаред Коен заявив про те, що російські хакери та пропагандисти використовують кібератаки та дезінформацію для погіршення репутації українців у світі, а також блокування роботи сайтів державних установ. Для цього вони використовують п'ять основних напрямів.