UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Юнона" передала на Землю вражаючий знімок урагану на Юпітері

Знімок зроблений на відстані 8,5 тисяч кілометрів від піку хмар гіганта.

Міжпланетна станція "Юнона" передала на Землю новий знімок поверхні Юпітера. На зображенні можна помітити величезний ураган в атмосфері газового гіганта, повідомляє NASA.

Наголошується, що ураган розташовується в регіоні під назвою "північний північний північний північний помірний пояс" або NNNNTB – одній з багатьох стійких смуг хмар планети. Ці смуги формуються вітрами на різних висотах. Ширина урагану, представленого на знімку становить приблизно 1200 миль (1931 кілометр).

"Юнона" зробила знімок 3 листопада під час 23 зближення з Юпітером. У момент знімка апарат знаходився на висоті 8,5 тисяч кілометрів від піку хмар газового гіганта.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

"Юнона" була запущена 5 серпня 2011 року з мису Канаверал, Флорида (США), вона є частиною програми New Frontiers . До "Юнони" на орбіті Юпітера працював зонд Galileo, але "Юнона" першої в історії робитиме обліт планети через її полюси.

Апарат прибув на орбіту Юпітера 4 липня 2016 року. Він пробуде на орбіті планети ще кілька років і передаватиме на землю нові знімки. Після завершення роботи зонд буде знищено.