UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Юнона" передала на Землю партію нових знімків Юпітера

Зонд наближається до газового гіганта. Партія нових знімків з'являється приблизно кожні 53 дні.

© NASA
На думку експертів, газовий гігант дуже гарний, але й дуже небезпечний
На думку експертів, газовий гігант дуже гарний, але й дуже небезпечний
© NASA
© NASA
Юпітер зіграв важливу роль у появі життя на Землі
© NASA
© NASA
© NASA
Супутники Юпітера відкидають тінь на сяйва на планеті
© NASA

Космічний апарат "Юнона", який займається вивченням системи Юпитера, 16 грудня завершив власну десятиденну швидкісну подорож і передав на Землю нові знімки Юпітера, повідомляє Science Alert. Однак на їхню обробку знадобився час.

Зонд наближається до газового гіганту і робить нові знімки приблизно кожні 53 дні. Він рухається зі швидкістю до 130 тисяч миль на годину (209 тисяч км/год). На те, щоб їх отримати, можуть знадобитись дні та навіть тижні, але очікування того варті, зазначають журналісти.

Камера "Юнони" працювала на відстані 8300 миль при масштабі 5,8 км на піксель. Вихідні чорно-білі зображення обробляли спеціальною програмою JunoCam.

"Він (Юпітер - ред.) дуже симпатичний як планета, але якщо підібратись до нього занадто близько, він вас уб'є", - зазначає графік з Великої Британії Шон Доран.

Він регулярно допомагає NASA з обробкою знімків з космосу. Він також допомагав обробляти нові зображення, зроблені камерою "Юнони".

"Юнона" була запущена 5 серпня 2011 року з мису Канаверал, Флорида (США), вона є частиною програми New Frontiers . До "Юнони" на орбіті Юпітера працював зонд Galileo, але "Юнона" першої в історії робитиме обліт планети через її полюси.

Апарат прибув на орбіту Юпітера 4 липня 2016 року. Він пробуде на орбіті планети ще кілька років і передаватиме на землю нові знімки. Після завершення роботи зонд буде знищено.