UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube зобов'язав творців маркувати реалістичний контент, створений ШІ

У випадку з нереалістичними відео такого робити не потрібно.

Відеохостинг YouTube представив новий інструмент у Creator Studio, який зобов'язує користувачів помічати реалістичний контент, створений з використанням генеративних моделей штучного інтелекту або інших інструментів.

У блозі компанії зазначається, що «реалістичний контент» означає, що користувач може легко прийняти його за реальне місце, подію або людину. Відповідна позначка відображатиметься з розширеної версії опису або на передній панелі відеоплеєра.

Читайте також: Штучний «надінтелект» може з'явитися набагато раніше, ніж вважалося – вчений

«Ми не вимагаємо від авторів позначати явно нереалістичний, анімований контент, який містить спецефекти або використовує генеративний штучний інтелект для допомоги у виробництві», - йдеться у повідомленні.

Представники сервісу навели приклади контенту, що потребує відповідної позначки:

У повідомленні також йдеться, що YouTube не зобов'язуватиме творців позначати, що ШІ застосовувався для, наприклад, написання сценаріїв, розробки ідеї відео або створення субтитрів. Не буде маркуватися і явно нереалістичний контент або контент, редагування якого було незначним.

До винятків віднесли:

Нагадаємо, нещодавно Європарламент схвалив текст закону, яким врегульовано питання щодо використання технологій штучного інтелекту. Це один із перших законодавчих актів у світі, який встановлює чіткі межі застосування та відповідні механізми регулювання.