UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube заснував музичну премію YouTube Music Awards

Премію отримають музиканти і композиції, які стали надпопулярними серед користувачів YouTube за останній рік. Список номінантів буде оголошено 17 жовтня, а користувачі зможуть проголосувати, ділячись контентом виконавців у соцмережах.

Відеохостинг YouTube організує власну музичну премію YouTube Music Awards, перше вручення якої відбудеться 3 листопада і буде транслюватися в інтернеті.

Премію отримають музиканти і композиції, які стали надпопулярними серед користувачів YouTube за останній рік. Список номінантів буде оголошено 17 жовтня, а користувачі зможуть проголосувати, ділячись контентом улюблених виконавців у соцмережах. Номінанти будуть ділитися офіційними музичними відео, записами концертів, інтерв'ю та іншим контентом, щоб допомогти вам визначитися з вибором.

Церемонія вручення YouTube Music Awards буде складатися з декількох музичних презентацій в Сеулі, Москві, Лондоні і Ріо-де-Жанейро, а кульмінацією стане масштабний концерт в Нью-Йорку, який буде транслюватися в режимі реального часу.

У церемонії візьмуть участь як всесвітньо відомі артисти Lady Gaga, Емінем і група Arcade Fire, так і зірки YouTube Ліндсі Стірлінг і CDZA. Ведучим шоу стане американський актор Джейсон Шварцман, а керувати церемонією буде режисер Спайк Джонз.

YouTube вже не вперше заохочує музикантів, що розміщують свій контент на сайті. Близько двох років тому відеохостинг дозволив деяким музикантам і звукозаписним компаніям продавати через сайт сувеніри для фанатів і квитки на концерти, а також пропонувати музику для скачування з допомогою функції Merch Store.

Музичні відео є однією з найбільш популярних категорій контенту на YouTube. За даними comScore (компанія, що займається аналітикою цифрового простору), за підсумками серпня найпопулярнішою мережею YouTube-каналів в США став музичний ресурс Vevo з 47,6 мільйона унікальних відвідувачів. !zn

Читайте також:

Місячна аудиторія YouTube перевищила мільярд людей

Запальний танець Мішель Обами став хітом на YouTube

У Таджикистані заблокували YouTube через відео з весілля сина президента