UA / RU
Підтримати ZN.ua

YouTube тестує режим прихованих дизлайків

Публічні лічильники дизлайків можуть впливати на їх благополуччя та провокувати скоординовані кампанії

YouTube запускає в тестовому режимі кілька нових оболонок, які приховуватимуть кількість дизлайків під чужими відео. Про це повідомляє у блозі YouTube.

Для початку в експерименті візьме участь обмежена кількість користувачів. Власне, це вся інформація про деталі «ширини» експерименту — ані переліку країн, ані кількості учасників у повідомленні не має.

Сама ідея експерименту була навіяна безліччю звернень відеоблогерів, які пояснювали, що публічні лічильники дизлайків — інструмент, який можна використовувати з метою маніпуляції неугодними роликами та каналами та навіть формувати цілеспрямовані знижувальні рейтинги кампанії.

Учасники експерименту будуть також мати можливість поставити ролику дизлайк. Алгоритм системи відповідно формуватиме список рекомендацій. Але ці користувачі не бачитимуть загальну кількість дизлайків під відео. Їхній лічильник буде доступний тільки для авторів роликів.

Читайте також: YouTube відмовився монетизувати відео, які заперечують зміни клімату

Нагадаємо, що у жовтні відбувся глобальний збій соцмереж по всьому світу, який тривав кілька годин. За даними Downdetector, скарги користувачів поширилися на Gmail, Snapchat, Tinder, Netflix, Zoom, Viber, YouTube, Reddit та Google Play. Користувачі також повідомляли про перебої у роботі Bank of America.