UA / RU
Підтримати ZN.ua

Європа схвалила перехід на універсальні зарядні пристрої

Нові адаптери живлення будуть входити у комплектацію нових мобільних телефонів, а також продаватися окремо.

Євросоюз прийняв рішення зобов'язати виробників мобільних телефонів, що реалізують продукцію у країнах ЄС, протягом трьох років домогтися переходу на універсальні зарядні пристрої, повідомляє у п'ятницю французька газета "Монд".

Це рішення було схвалено Європарламентом під час засідання, яке відбулося напередодні.

Про плани ввести на території країн-членів ЄС універсальну зарядку для мобільних телефонів у Брюсселі заявили ще в 2011 році. Підтримувати стандартний роз'єм тоді погодилися такі компанії, як Samsung, Sony Ericsson, Nokia. Однак у підсумку план так і не вдалося реалізувати.

"Монд" зазначає, що тепер у Єврокомісії повинні вирішити, якими будуть конкретні вимоги до єдиного зарядного пристрою.

Ідея уніфікації зарядних пристроїв має й екологічну складову: користувачі, що змінюють телефон з різних причин, змушені купувати і новий зарядний пристрій при справному старому, що збільшує забруднення навколишнього середовища додатковими відходами.

Протокол про згоду щодо гармонізації зарядних пристроїв з Єврокомісією підписали компанії: Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments et Atmel. !zn