UA / RU
Підтримати ZN.ua

Єврокомісія звинувачує Facebook у наданні недостовірної інформації про угоду з WhatsApp

На думку Єврокомісії, компанія могла об'єднати акаунти в Facebook і WhatsАpp у 2014 році.

Єврокомісія (ЄК) відправила компанії Facebook повідомлення про претензію, вважаючи, що у 2014 році та надала неповну або недостовірну інформацію про угоду з купівлі месенджера WhatsApp за 19 мільярдів доларів, повідомляє "Інтерфакс". Компанії загрожує штраф у розмірі 1% від вартості угоди.

За словами члена Єврокомісії з питань конкуренції Маргрете Вестагер, "У даному конкретному випадку попередня думка Єврокомісії полягає в тому, що Facebook надала нам неправдиву або таку, що вводить в оману, інформацію. Тепер у Facebook є можливість відповісти". Компанія повинна надати відповідь не претензії ЄК до кінця січня.

У 2014 році Facebook запевняла ЄК що не зможе забезпечити автоматизоване зіставлення користувальницьких облікових записів в Facebook з акаунтами WhatsАpp через відсутність технічних можливостей таких операцій. Разом з тим, у 2016 році в оновлених умовах роботи з WhatsАpp була прописана можливістю об'єднання аккаунта в Facebook з номером телефону. Єврокомісія зробила висновок, що технічна можливість такої прив'язки могла існувати і в 2014 році, і зажадала роз'яснень.

Раніше повідомлялося про те, що Facebook розробляє інструмент, який дозволить цензурувати стрічку новин користувачів. Використання такого інструменту дозволить соціальної мережі повернутися на ринок Китаю.