Японський промисловий виробник Suzumo Machinery на виставці World Food and Beverage Expo, що проходить у Токіо, представив робота, призначеного для виробництва суші та ролів у промислових масштабах. Новинка може бути використана у ресторанах або супермаркетах, де продаються готові набори японських продуктів. Новий робот Shari здатний «крутити» до 3600 ролів різної конфігурації та начинки на годину.
В Suzumo кажуть, що новинка здатна помітно полегшити життя кухарям, позбавивши їх від рутинної роботи і надавши більше часу на виконання кулінарної творчої роботи, а також на виготовлення складних страв. Робот Shari під час виробництва ролів і суші відтворює дії людини: машина так само скручує клейкий рис, так само нарізає сиру рибу, розкладає рибу на рис, створює роли з різною начинкою всередині і діє за іншими програмами.
Інженери кажуть, що на смак робо-роли і роли, приготовані кухарем, неможливо відрізнити. Єдиним недоліком робота є його досить великий розмір, а також та обставина, що він не може повністю автоматизувати приготування страв. Так, рис заздалегідь потрібно зварити (робот не вміє цього робити), а рибу - обробити. Втім, завдання робота полягає саме у швидкості виробництва, яка напевно буде вигідною власникам суші-барів, яким іноді потрібно готувати по кілька сотень ролів на годину.
В Suzumo кажуть, що в їхньому асортименті кілька суші-ботів, готових до роботи в різних умовах, з різною потужністю і різною рецептурою. !zn
Читайте також:
Держустановам культури заборонили проводити курси рукоділля та кулінарії
В Ірані заборонили показ зарубіжної кулінарії
Старіти найкраще в Японії?
Американські інженери розробили компактного стрибаючого робота-розвідника (відео)