UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японська компанія Softbank продає акції китайського інтернет-гіганта Alibaba

Найбільший акціонер компанії Alibaba планує заробити 10 млрд доларів

Японська телекомунікаційна компанія Softbank Group Corp планує заробити10 млрд доларів від продажу акцій найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba Group Holding Ltd. Частка японського інвестора в китайській компанії скоротиться до 28%. Продаж акцій викликаний необхідністю погасити борги Softbank.

За даними Softbank, вона виручить 1 млрд доларів, продавши частину акцій GIC Private Limited і Temasek Holdings Private Ltd. Крім того, підрозділ Alibaba Partnership викупить частину акцій головної компанії за 400 млн. доларів. Також інвестор отримає 2 мільярди доларів за невелику частину своїх акцій, ще 6,6 мільярда доларів Softbank виручить за випуск цінних паперів, конвертованих в американські депозитарні розписки Alibaba.

Компанія Softbank стала найбільшим акціонером Alibaba в 2000 році, коли почала інвестувати в китайську компанію. Ця угода буде першим продажем SoftBank акцій Alibaba.

Читайте також: Китайська корпорація Alibaba купує найвпливовіше видання Гонконгу

Alibaba, що спеціалізується на електронній комерції, була заснована Джеком Ма в 1999 році. Її користувачам доступний сервіс, який комбінує окремі функції eBay, Amazon і PayPal. Крім онлайн-рітейлу, компанія розвиває платіжну систему Alipay.

Засновник і керівник Alibaba Group Джек Ма вважається другим у рейтингу найбагатших людей Китаю. За даними журналу Forbes, його статки перевищують 23 млрд доларів.