UA / RU
Підтримати ZN.ua

Японська компанія анонсувала робота-помічника, наділеного емоціями

Модель робота отримала назву Pepper. За словами представників SoftBank, він може виконувати функції няні, доглядальниці або звичайного співрозмовника, а також здатний до навчання і як вміє виражати різні емоції, так і розпізнавати емоційний стан людини. Вартість такого робота складе 1900 доларів США.

Японська корпорація SoftBank на початку 2015 року планує випустити на ринок людиноподібного робота, здатного виражати емоції і виконувати різні побутові завдання, передає агентство Reuters. Старт продажів намічений на лютий. Розробкою робота займалася французька компанія Aldebaran, в якій SoftBank придбала частку два роки тому. Виробляти робота на Тайвані.

Модель робота отримала назву Pepper. За словами представників SoftBank, він може виконувати функції няні, доглядальниці або звичайного співрозмовника, а також здатний до навчання і як вміє виражати різні емоції, так і розпізнавати емоційний стан людини. Вартість такого робота складе 1900 доларів США. Прототипи Pepper найближчим часом з'являться в торгових точках SoftBank, де всі покупці зможуть познайомитися з ними ближче.

Коментуючи особливості робота Pepper, глава компанії Масайоші Сан заявив: "Люди називають інших роботами, коли у тих немає емоцій, немає серця. Вперше за всю історію людства ми створили робота, наділеного серцем і емоціями".

Навчання Pepper новим навичкам буде здійснюватися за допомогою "хмарних" технологій. Так, робот, який отримав свіжу інформацію, буде завантажувати на сервер, звідки її можуть отримувати інші роботи. Уявлення про уміннях робота Pepper можна отримати завдяки короткій відеопрезентації новинки.

Перша поява робота перед журналістами було обставлено дуже урочисто: спершу він покрасовался перед публікою, а після простягнув руку Масайоші Сану і прийняв від нього символічне серце. Після цього робот і людина завели повноцінний розмову.

Reuters нагадує, що в Японії гостро стоїть проблема старіння населення і розробка все більш досконалих роботів покликана частково вирішити проблему нестачі робочої сили. !zn

Читайте також:

Вчені створили нанороботів з ниток ДНК

Американські інженери представили прототип робокопа

Британські вчені пообіцяли незабаром представити серію бюджетних побутових роботів

Німецькі інженери продемонстрували літаючих роботів - чайку і бабку