UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Яндекс" запустить нову пошукову платформу

Пошукова видача "Яндекса" складатиметься з блоків - "островів": однотипна інформація буде чітко структурована.

"Яндекс" оголосив про плани запустити нову пошукову платформу - "Яндекс.Острова", розповів на конференції Yac/m (Yet another Conference) технічний директор компанії Ілля Сегалович. Тепер пошукова видача "Яндекса" складатиметься з блоків - "островів", які чітко структурують інформацію, об'єднуючи в блоки однотипні відповіді. Крім того, коли користувач задає певний пошуковий запит, він отримує не тільки посилання на сайти, але і частину потрібної інформації в реальному часі.

Наприклад, якщо людина шукає кінотеатр, то вона ж одразу отримує інформацію про фільми і сеанси. А якщо хоче записатися до лікаря на сайті держпослуг, користувач бачить розклад потрібного йому спеціаліста на сторінці з результатами пошуку. Саму ж послугу людина отримує вже на самому сайті, тобто нова платформа "Яндекса" не руйнує бізнес-модель власників сайтів, каже Сегалович.

Нова платформа буде доступна в липні цього року.

Крім того, "Яндекс" розробив версії свого браузера для планшетів і смартфонів. Він буде доступний для користувачів у червні цього року. За словами керівника проекту з розробки браузера Тиграна Худавердяна, "Яндекс.Браузер" для персональних комп'ютерів, запущений у минулому році, зумів зайняти 5% ринку браузерів у Росії. !zn

Читайте також:

"Яндекс" обійшов Microsoft і став четвертим у світі пошукачем

Яндекс має намір випустити власну версію Android

"Яндекс" випустив власний браузер

Яндекс навчить користувачів, як правильно писати "однокласники"