UA / RU
Підтримати ZN.ua

WhatsApp запустив канали за аналогією з Telegram

Тепер вони доступні у 150 країнах.

Месенджер WhatsApp запустив канали, за аналогією з тими, що вже існують у Telegram, у 150 країнах світу. До цього, в рамках початкового запуску канали були доступні тільки в 10 країнах. У блозі месенджера такий крок називають «наданням приватного способу дізнаватися про важливі для користувачів новини».

«Якщо ви ще не користувалися каналами, наша мета – створити найбільш приватну службу розсилки з доступних. Канали – це окремий розділ від бесід, і ті користувачі, за якими ви стежите, не відображаються іншим підписникам. Також ми захищаємо особисту інформацію як адміністраторів, так і підписників», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ФСБ навчилася відстежувати приватне листування у Signal, Telegram та WhatsApp – NYT

З глобальним запуском каналів розробники представили кілька оновлень. Так, тепер користувачі можуть шукати канали за інтересами, які будуть автоматично відфільтровані за країною їхнього проживання. Крім того, можна буде залишати реакції під повідомленнями, а також дивитися загальну кількість таких реакцій.

Серед нововведень також можливість редагування повідомлень у каналах протягом 30 днів, а також додавання посилання на канал у повідомленнях, що пересилаються з нього.

Наприкінці липня WhatsApp повідомив про запуск нової функції - "миттєві відеоповідомлення". Вона дозволяє користувачам записувати короткі відео в кружечках безпосередньо в діалозі.