UA / RU
Підтримати ZN.ua

ВВС опублікував серію десятигодинних роликів про океан

Кожен ролик присвячений своїй частині океану.

Канал ВВС Earth на своєму каналі на YouTube опублікував серію з десятигодинних роликів, присвячених океану і його жителям. Кожен ролик присвячений своїй частині океану: відкритому морю, прибережним водам, поверхні океану і кораловим рифам. При цьому, у відео немає ні музичного супроводу, ні коментарів, тільки шум води і звуки тварин.

Творці роликів підкреслюють, що вони створені не тільки для того, щоб познайомити глядачів з жителями цих регіонів, але і для того, щоб дозволити їм розслабитися. Ролики об'єднані загальною назвою "10 годин розслаблюючих видів океану".

Раніше вчені виявили на дні океану унікальний ландшафт, який нагадує Мордор з трилогії "Володар перснів" Джона Рональда Руела Толкієна. У ході дослідження вчені використовували метод тривимірного сейсмічного відображення і з'ясували, що ландшафт був сформований з 26 потоків лави приблизно 35 мільйонів років тому. Довжина цих потоків перевищує 34 кілометри, а ширина – 15 кілометрів. Лавові потоки вивергалися вулканами, висота яких досягала 625 метрів.