UA / RU
Підтримати ZN.ua

Владислав Криклій розповів, коли запрацює метро та громадський транспорт

Є ймовірність, що навесні цього не станеться.

У Мінінфраструктури дали свій прогноз відновлення роботи підземного і наземного транспорту. Так, Владислав Криклій прогнозує, що це відбудеться влітку, повідомляє "Обозреватель".

Відновлення руху громадського транспорту в Україні буде здійснюватися поступово - з урахуванням динаміки захворювань і смертей від коронавірусу.

"У разі позитивної динаміки, зменшення кількості хворих і смертей в результаті коронавірусу, ми будемо поступово зменшувати обмеження", - повідомив міністр інфраструктури України.

Він уточнив, що мова йде про всі види транспорту, включаючи метрополітен.

"Про конкретні терміни говорить передчасно. Точно не раніше, ніж у травні. Я б прогнозував червень-липень", - сказав міністр.

"Все залежить від кожного з нас, наскільки адекватно ми ставимося до обмежень, як ми їх дотримуємося, зокрема самоізоляцію, як ми дотримуємося масочного режиму, як НЕ їздимо на вихідні святкувати на шашлики з рідними і близькими, не наражаючи на небезпеку всіх, хто поруч, а робимо це все дистанційно", -підкреслив чиновник.

Раніше Володимир Зеленський заявив про неприпустимість ігнорування постанови Кабінету міністрів про протидію поширенню коронавіруса. За словами глави держави, на дії мера Запоріжжя Володимира Буряка вже відреагували правоохоронні органи.